För att man ska gå till en restaurang om somrarna så krävs det nästan att de har en uteservering. Det är klart att om det är dåligt väder så behövs det inte, men i de allra flesta lägen så går man hellre till en restaurang som har en uteservering på gatan, i en trädgård eller mycket blommor och grönt som gör att det blir inbjudande och mysigt. Jag brukar själv föredra att gå ut och äta på en restaurang, som Två Små Svin, en restaurang på Östermalm, som har en fin uteservering och som dessutom har helt otroligt god mat.

Det är alltid en bra idé att ha några restauranger i bakfickan, några som man vet om att man tycker om och som direkt när man vill gå ut men inte vet vart så kan man gå till någon av dem. Så att man slipper stå och diskutera kring det alldeles för länge. För mig är restaurang Två Små Svin på Östermalm en sådan restaurang. Det är en restaurang som jag kan gå till hur många gånger som helst utan att tröttna. Jag skulle kunna gå till Två Små Svin flera gånger i veckan utan att tröttna, de har så många olika rätter att välja mellan också så det skulle inte bli enformigt utan jag skulle ändå kunna få ganska bra variation på maten.

Brukar dock inte vara ute och äta på restaurang så ofta, omkring en gång i veckan. Och då brukar det ibland bli på någon restaurang på Östermalm eller så köper jag med mig någonting från dem och sätter mig i en trädgård eller park i stan. I alla fall nu när det börjar bli lite varmare.